Putin advarer mot atomkrig

Putin warns of nuclear warDet kan virke som om eskaleringen mot Russland har nådd ett nytt nivå. Da Vladimir Putin holdt sin pressekonferanse, på slutten av Sankt Petersburg sitt Internasjonale Økonomiske Forum, på den 17. Juni, etterlot presidenten ingen tvil, om at verden beveget seg nærmere og nærmere, en situasjon, som kunne ende i atomkrig.

Putin formanet journalistene fra de internasjonale pressekorpsene, om at de skulle begynne å utøve en mer kritisk journalistikk, når det gjaldt forholdet mellom Nato og Shanghai-Avtale-Organisasjonens medlemmer. Spesielt fokuserte presidenten på at løgner, ukritisk ble gjengitt i vestlig presse.

Amerikanerne fortsetter byggingen av rakettskjold på grensen mot Russland

Dette gjaldt spesielt den fortsatte byggingen av ett rakettskjold på Russland sin vestlige grense, i de nye NATO-landene, Polen og Tsjekkia. Lege ble det fra Europeisk og Amerikansk hold hevdet, at missilsystemet ble installert, for å beskytte mot Irans nuklære ambisjoner. Dette var hele tiden en dekkhistorie. Siden nukleær-avtalen med Iran, er dette nå, så og si et faktum.

Rekkevidden til det nye rakettskjoldet vil når det stå ferdig, være på omtrent 1 000 km, noe som vil gjøre den nukleære balansen mellom Russland og USA, meget ustabil.

Late journalister er med på å drive verden mot atomkrig

Putin fortsatte sin skjennepreken mot pressefolkene. Presidenten påstod at deres latskap, og udugelighet, var med på å akselerere verden mot en nukleær konfrontasjon. Gjennom ikke å oppfylle forpliktelsen om å informere den egne befolkningen, fortsatte presidenten, begikk den vestlige pressen, ett svik mot verdens fremtid. Videre betegnet Putin den vestlige pressen som en stinkende haug med ubrukelig søppel, som samvittighetsløst, og tankeløst, masjerte verden mot stupet.

Også i Norge rustes det opp

Selv om rakettskjoldet å kontinentet er hovedfokus i dette tilfellet, kan man også nevne at anlegg for elektronisk krigføring og spionasje er i ferd med å bygges videre ut i Nord-Norge, uten at det nevnes i den norske pressen.

Leave a Reply